Ahvenisto on yksi suosituimmista ulkoilualueista Hämeenlinnassa. Sen monipuoliset virkistys- ja harrastumahdollisuudet tarjoavat mahdollisuuden liikkua luonnollisesti ulkona kaupungin keskustan läheisyydessä. Alueella voi esimerkiksi patikoida ja lenkkeillä, uida Kahtoilammessa, Ahvenistonjärvessä tai maauimalassa, pelata beachvolleyta, nauttia kodan tunnelmasta tai kiipeillä seikkailuradalla. Lähistöllä sijaitsee myös frisbeegolfrata, Ahveniston moottorirata ja ampumarata.

Ahveniston harjualue on kokonaisuudessaan luonnonsuojelualuetta. Harjun lakipolkua pitkin voi patikoida Hirvilammen maastosta Ahveniston ja Luolajanvuoren kautta Hattelmalanharjulle luontopolkua pitkin. Harjualueella on myös esimerkiksi Olympiareitti, luontopolku ja muita merkittyjä ulkoilureittejä. Osa reiteistä on valaistu. Talvisin Ahvenistolle ajetaan hiihtoladut. Tutustu Ahveniston luontopolun esitteeseen.

Ahvenistonharjulle rakennetiin urheilu- ja ulkoilukeskus vuoden 1952 Helsingin Olympialaisia varten. Suomella oli kaksi virallista kisakaupunkia, Helsinki ja Hämeenlinna. Hämeenlinnassa järjestettiin nykyaikaisen viisiottelun lajit: ratsastus, miekkailu, ammunta, uinti ja juoksu. Urheilu- ja ulkoilukeskusta kutsutaan myös Ahveniston Olympiapuistoksi sen historian vuoksi.

#Ahvenisto Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More